Oslo guttekorfestival øvingsblogg

Velkommen til Oslo guttekorfestivals øvingsblogg! Her blir du tatt med inn i hver krik og krok av sangene vi skal synge på en ultrapedagogisk måte. Poenget er ikke å lære alle sangene, men å bli kjent med stoffet og lære noe av det/friske opp før vi møtes, da blir det aller morsomst! Prøv å øv minst 10 minutter «daglig» frem mot vi møtes. Øv litt kronologisk først, men så bør dere hoppe litt rundt. Kanskje én sang pr dag er en idé? OBS: Se etter om noe bare er for de eldste eller yngste før du åpner en fil! OBS 2: To nye sanger siden sist: «Spis din syvende sans» av Karpe – pugg den spesielt. Og «Langt å gå» som vi skal synge med «dansken» i Klovner i Kamp.

Har du spørsmål? er du frustrert? er motivasjonen på bånn? Ikke fortvil, jeg er der for dere, ta kontakt for tips, når som helst! (pianomarius@gmail.com, tlf 41241981)

OG HUSK BARN!: DERE SKAL SYNGE DETTE SAMMEN MED MANGE ANDRE, ALLE MÅ IKKE KUNNE ALT, NOE ER HELT SIKKERT FOR VANSKELIG FOR AKKURAT DEG, NO STRESS, NO FEAR, PURE JOY – Ok da, det blir også litt beinhard jobbing og pugging – MEN IKKE FORTVIL HVIS NOE ER LITT HÅPLØST, ALLE FINNER NOE DE KLARER! : )

GJØR GJERNE OPPVARMINGEN «HVER DAG» FØR DU ØVER PÅ KLIPPENE

Vi starter med de nye. Første låt ut er den fantastiske slageren for evigheten «Langt å gå» av Klovner i kamp som «dansken» i Klovner skal synge med oss på konserten (den andre videoen er en overstemme som de eldste kan gjøre/de som har lyst)

NY UTROLIG KUL LÅT AV KARPE SOM PASSER I DISSE TIDER: «SPIS DIN SYVENDE SANS.» Øv hvert klipp 3 ganger, gjenta over noen dager. 2. og 3. trinn øv gjerne bare på refrengene «Du hadde en plan for meg….». Og slutten «spis….»

Neste er en gammel kjenning av Karpe, veldig kul låt. Øv 3 ganger på hver av disse bitene noen dager før dere setter dem sammen. MEN, ikke glem alle de andre låtene, kom dere videre i bloggen også! 2. trinn kan slippe unna med refrenget og droppe rappen.

OBS: Ikke no mumling, bruk sterk stemme og legg stemmen litt opp (ikke rap for «mørkt», da forsvinner lyden)

Her er hele i sammenheng, for de som begynner å få litt grep på den:

Marius Samuelsen har en fantastisk stemme, han vant Idol i 2016 bare 18 år gammel! Vi skal synge sammen med han på One of these days.

Jeg har dessverre lagt min egen stemme oppå, men det er fordi at barna skal vite hva de skal synge og i hvilken oktav.

Her er nok en Karpe-låt. Bydur i dur. Den ble fremført i en egen versjon i Domkirken etter 22. juli, det er denne versjonen vi gjør. Vi starter med refrenget. Så kommer «Domkirkeverset», det er vanskeligst. Etter det følger hele låta. Jeg tenker at dere i 2. klasse bare trenger å øve på refrenget på denne.

Moddi er en utrolig bra artist, som slo gjennom med en klassiker av en låt: «House by the sea». Han reiser verden rundt, men har satt av tid til oss! Her er et sammendrag av det vi skal gjøre på låta «Noens ark», hør hele på Spotify.

Her er den vanskeligste biten på Kriegspiel (hør hele låta på Spotify):

Her er noen guttekorhits:

Pie Jesu av Andrew Lloyd Weber er jo guttekorhiten over alle guttekorhitene. På grensen til aaaalt for vanskelig for 2. trinn, men vi prøver å få med dere også på denne (tips: Gjør oppvarmingen mye, den er egentlig en forberedelse til denne låta) : )

Mozarts Requiem er ofte det første store klassiske verket et guttekor gjør. Hvorfor? Fordi det er noe av den beste musikken som er skapt OG fordi det viser seg at barna ganske raskt begynner å elske den.

Lacrymosa er den sørgeligste satsen.

Jeg regner dette som for vanskelig for 2. trinn. Hopp over!

Dies irae er den satsen fra Mozarts Requiem barna helst vil synge når de har kommet seg over den første barrieren med det uvante klassiske utrykket. Den er utrolig heftig!

Jeg regner dette som for vanskelig for 2. trinn. Hopp over!

Karma Police

Her er stemmen som 2. – 3. trinn skal synge på Karma Police.

Og her er stemmen som 4.-7. skal synge.

Så mangler foreløpig filer på «House by the sea» og «En sang om å fly» av Moddi (og «Tøff i pysjamas» av de Lillos). Finn dem på spotify-lista som ligger vedlagt her. På «House» synger vi med på alt (mye tekst), på «Fly» bare fra andre vers og ut.