Mozarts requiem – Grønland kirke 27. og 28. mars

Velkommen til vårens store begivenhet: Konsert i Grønland kirke med Oslo by steinerskoles kor, Bislett guttekor og NOR59 strykeinstitutt!

Billettlinker:

Søndag 27. mars kl. 19.00

Mandag 28. mars kl. 19.00

Dørene åpner 30 min før konsertstart


Facebookarrangement:
https://fb.me/e/1zVlxXEzp

Mozarts Requiem med 200 barn og unge! To kvelder med konsertmagi i mars.

Opplev Mozarts mektige og vakre Requiem i Grønland kirke framført av 200 barn og ungdom i alderen 10 til 19 år! Requiem i d-moll (KV 626) fra 1791 er Wolfgang Amadeus Mozarts siste komposisjon. Mozarts Requiem er ett av de mest myteomspundne verk i musikkhistorien.

Bestilt av anonym oppdragsgiver, framført av de nærmeste rundt sykesengen, uavsluttet ved Mozarts død etter skisseringen av Lacrymosa, og med uklarhet rundt fullførelsen av verket. Mozart selv døde midt i skaperprosessen av sitt Requiem, men han rakk å overlevere et udødelig mesterverk som rører og berører oss den dag i dag. Flere har i etterkant forsøkt å komplettere verket, men det er Mozarts elev, Franz Xaver Süssmayr som står for versjonen de fleste kjenner som Mozarts Requiem.

Sted:

Grønland kirke er en av Oslos største konsertkirker og har god akustikk og klang

Grønland kirke er en langkirke fra 1869 og går ofte under navnet «Østkantens katedral». Kirken er kjent for sin gode akustikk med en lang, men samtidig presis etterklang. Den benyttes mye til konserter og har plass til 800 besøkende.