Koronavirus – temaside

Her finner du informasjon om konserter og øvinger, og anbefalinger for guttekoret i forbindelse med det pågående utbruddet av koronaviruset.

FHI har følgende informasjon til skoler, skolefritidsording og barnehager: Hittil er det svært få barn som har fått påvist covid-19. Hos de aller fleste er sykdommen mild.

Vi følger med på situasjonen og følger de råd vi får av fagpersonell, inkludert Folkehelseinstituttet og øvrige instanser. Det er nå innført et hevet beredskapsnivå i Oslo kommune. Vi forholder oss til det.

Det betyr følgende:

Vi innstiller alle øvinger for guttene inntil situasjonen endrer seg.

Det vi vet:

  • FHIs nye råd setter begrensninger for konserter over 500 deltakere. Derfor må vi finne ny dato for Mozarts requiem. Der ventet vi 600 solgte billetter og 350 deltakere hver konsert.
  • Guttene og samrabeidspartnere vil fortsette å øve som normalt til konserten. Den skal settes opp, men bare på et senere tidspunkt. Konsertlokalet er ikke avbestilt, da vi avventer situasjonen.
  • For deg som har kjøpt billett: kjøpte billetter vil være gyldig for den nye konsertdatoen. Kjøpte billetter refunderes ikke, da arrangementet ikke er kansellert.
  • Bislett guttekor vil følge FHIs råd og retningslinjer, samt anbefalinger fra Oslo kommune. I tillegg vil vi ta de samme varsomhetsregler som Osloskolen.

Anbefalinger:

Som et generelt råd for alle type infeksjoner bør syke barn holde seg hjemme og ikke komme på øving. I størst mulig grad bør håndhilsing, klemming og kyssing unngås for de eldste barna.

God hoste- og håndhygiene reduserer smitte ved alle luftveisinfeksjoner, også smitte med nytt koronavirus. Det anbefales håndvask med såpe og vann etter hosting/nysing, etter toalettbesøk, før måltider og ellers ved synlig skitne hender. Det anbefales også å vaske hender når man kommer hjem. Alkoholbaserte desinfeksjonsmidler er et alternativ, hvis ikke håndvaskmuligheter er tilgjengelig. Merk at alkoholbasert desinfeksjon ikke er effektivt ved synlig skitne hender, da bør håndvask utføres.

Det anbefales å ha tørkepapir og håndhygienemulighet tilgjengelig til bruk for barn som hoster eller nyser. Har man ikke det tilgjengelig, anbefales å bruke albuekroken. Et annet råd som kan forebygge luftveisinfeksjoner, er å unngå å røre ved ansiktet eller øynene, og å unngå tett kontakt med syke mennesker.

Kontakt oss

Kan du ikke stille på øvelse, gi beskjed til Marius, og eventuelt AKS.

Lurer du på mer:

Du finner informasjon og konkrete råd om koronaviruset på FHIs nettsider og på helsenorge.no.

Dersom du ikke finner svar på det du lurer på, ring publikumstelefonen: 815 55 015. Telefonen er åpen hverdager 08-18 og helger 10-16. Enkelte kommuner har også etablert egne publikumstelefoner.

Hvis du er syk og trenger legehjelp, eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlege. Hvis du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på tlf. 116117.

Det er viktig å snakke med barn/elever om koronavirussykdom for å unngå frykt, og for å skape trygghet rundt situasjonen.

Denne filmen er laget for målgruppen barn og unge.