Tre nye år med Oslo guttekorfestival

Sparebankstiftelsen DNB gir en generøs pengegave som sikrer nye utgaver av guttekorfestivalen. Sammen skal vi lage fantastiske musikkopplevelser på Sentralen.

Sparebankstiftelsen DNB gir en generøs pengegave som sikrer nye utgaver av guttekorfestivalen. Sammen skal vi lage fantastiske musikkopplevelser på Sentralen.

Bislett guttekor er arrangør av Oslo guttekorfestival, et arrangement som skal introdusere kulturopplevelser på høyt nivå gjennom støttet av profesjonelle musikere. Festivalen skal skape kulturopplevelser for gutter som kanskje ellers aldri synger.

I vårt arbeid samarbeider vi med etablerte guttekor og med kjente og populære artister, youtubere og skuespillere.

130 barn deltok i første gjennomføring av guttekorfestivalen i 2020. Barna fikk opptre sammen med artister som Marius Samuelsen, Moddi og Espen «Dansken» Selvig fra Klovner i Kamp. Sparebankstiftelsen DNB har innvilget støtte til tre år med drift av festivalen. Stitelsen sikrer dermed at festvalen forblir gratis for alle barn.

Et nytt perspektiv på mestring

Barnas mestringsarenaer er i dag alt for snevert definert. Det er vårt ansvar å skape aktivitet som løfter alle, uavhengig av bakgrunn – uavhengig av forutsetninger.

Bislett Guttekors filosofi er å inkludere alle og se potensialet i gutters energi og uro, samtidig som å sikte mot høy kunstnerisk kvalitet. I en tid der gutter sakker akterut på viktige områder innenfor utdanning og samfunnsliv, er behovet stort for å se verdien i energien og kraften som ligger i gutters temperament og kanalisere denne inn i inkluderende, men også krevende felleskap. Barna skal oppleve scenemestring og skape en musikk av høy kvalitet sammen med gode musikere i trygge omgivelser. Festivalen vil inkludere workshops, sosiale aktiviteter for barna, konserter og kule artister.

Les mer på Oslo guttekorfestivals nettsider.