Korbesøk i august

Barne- og ungdomskor fra Katalonia besøker Bislett Guttekor

Her er koret sammen med norske ungdommer i Bergen i 2014

Tre barne- og ungdomskor fra Katalonia besøker Oslo 26. – 30. august i år. Til sammen kommer 54 sangere fra 12 til 20 år. Vertskap er Bislett Guttekor og Majorstuen Barne- og Ungdomskor (MBUK). Torsdag 29. august holder vi en stor konsert sammen i Fagerborg kirke.

Innkvartering

Barna og ungdommene skal bo hjemme hos familier fra BG og MBUK. Vi mangler fremdeles noen vertsfamilie – så dersom noen har anledning til å ta imot (helst) 2 ungdommer i sin familie disse dagene, er det veldig bra. Meld dere her: Innkvartering

Det er tre kor som reiser sammen til Oslo. Korene er fra Vic, Barcelona og Palafrugell. Vic er en by på omtrent 40 tusen innbyggere. Den ligger inne i landet og har en historie tilbake til romertida. Palafrugell er en kommune som består av fire nydelige små landsbyer ved kysten nærmere grensa til Frankrike. 

Katalonia er et rikt kulturelt område i Spania. De har aktive og gode barnekor og musikkskoler, hvor de lærer klassisk musikk og tradisjonell katalansk musikk. De tre korene er knyttet til lokale musikkskoler hvor barna også lærer instrumenter, sang og dans. De deltar ofte på regionale og internasjonale korfestivaler, og MBUK ble kjent med dem på Europa Cantat Junior i Bergen i 2014. 

Palafrugell
Vic