Julekveld med Yngve Søberg og Bislett guttekor

Tirsdag 21. desember kommer operasolist og verdensstjerne Yngve Søberg med Reza Aghamir til Fagerborg kirke for å skape en uforglemmelig julekonsert med Bislett guttekor.

Denne våren er Yngve Søberg Rigoletto på Den Norske Opera & Ballett. Han har stigende karriere på europeiske operahus og er blant Norges beste baryton-stemmer. Hans rolletolkninger og stemmeprakt har hentet frem de helt store superlativer hos kritikere i så vel Oslo som Firenze. Denne julen kommer han tilbake til Bislett guttekor for å skape en helt magisk julekonsert. Sammen med kompis, urokråke og musikalsk geni Reza Aghamir skal de løfte taket på Fagerborg kirke i en vakker julekonsert med guttekoret.

Yngve Søberg er gjesteartist i julekonsert med Bislett guttekor

Reza Aghamir er dirigent og en meget allsidig musiker. Han dirigerer kor, akkompagnerer operasangere og holder på med en rekke egne soloprosjekter med musikk innen genre som soul, jazz, funk, hip hop.

Det er som om Ronaldo og Zlatan står på døren din og spør om du blir med ut å spille fotball. For guttekoret er det stort å jobbe med disse igjen.

Dirigent Marius Astrup Thoresen

Møtes på Ny

Det er ikke første gang Yngve og Reza gjester guttekorets julekonsert. I pandemiåret 2020 sang de sammen i en folketom konsertsal. Julekonserten ble strømmet via YouTube

Om gjestene

Reza har hatt en eventyrlig reise i livet. Kort oppsummert: I barnehagen begynte han å spille piano. Så flyktet han fra Khommeinis i Iran til Norge som 15-åring i 1985. Deretter ble han tatt inn på Norges musikkhøgskole, og så sparket ut igjen!

Reza Aghamir er gjestartist

Guttene digger Reza. Den beste instruktøren og pianisten som har gjestet guttekoret. Selv om han banner mer på en øving enn en hel sesong Førstegangstjenesten, holder han guttas oppmerksomhet. Eller kanskje nettopp derfor.

Marius

Fra 2010 har han vært en av de faste solistene for Nasjonaloperaen og har sunget roller som Amonasro i Aida, Germont i La traviata, Sharpless i Madama Butterfly, Junius i The Rape of Lucretia, Alfio i Cavalleria Rusticana, Marcello i La bohème, tittelrollen i Figaros bryllup, Cesare Angelotti i Tosca og Masetto i Don Giovanni.

Yngve har også gjestet på operaen i Hannover. «Helt fremragende», skrev Morgenbladets anmelder om Yngve Søbergs tolkning av Enrico i Lucia di Lammermoor. Forrige sesong hyllet kritikerne ham for hans tolkning av Rigoletto ved Den Norske Opera & Ballett. Nå er billetter til vårens forestilling i salg.

Om konserten

Både sakrale, tradisjonelle og moderne jule- og vintersanger har fått plass på repertoaret. Her vil du få oppleve våre alles kjente og kjære julesanger i tillegg til annen flott korsang fra et bredt sammensatt repertoar. Det blir strykekvartert, tromboner og trompetister. Gjermund Brenne spiller på orgel. Brenne har siden 2002 vært kantor i Fagerborg kirke, og var med og ledet arbeidet for å skaffe kirken Oslos største og beste kirkeorgel fra det velrenommerte orgelbyggerfirmaet Goll i Luzern, Sveits. Vi kan nærmest garantere julestemning.

  • Innslipp fra kl. 18.00
  • Konsertstart kl. 18.30
  • Konserten varer en drøy time.

Billetter:

Ordinær: 175 kr

Under 18 år: gratis

Billetter kan kjøpes via TicketCo

Praktisk for deltakere:

Barna har oppmøte kl. 17.00 og får servert varm mat før øving og konsert.