Bislett guttekors julekonsert i Marmorsalen

Bislett guttekor og Majorstuen Barne- og Ungdomskor synger julen inn i den ærverdige Marmorsalen på Sentralen.

Her vil du få oppleve våre alles kjente og kjære julesanger i tillegg til annen flott korsang fra et bredt sammensatt repertoar med både hovedkoret og aspirantkoret. Vi kan nærmest garantere julestemning. Midt i sentrum av Oslo er Norges eldste sparebankbygg skapt om til et unikt hus med fantastiske scener for kulturopplevelser. Med originale steingulv, marmorvegger og glasspyramide i taket med ni meter på høyeste punkt, er Marmorsalen et rom med levende akustikk.

Kjøp billetter her!

Ærværdige Marmorsalen på Sentralen.

Korene og Moddi inviterer til en vakker og stemningsfylt akustisk julekonsert i et av byens flotteste konsertlokaler. Moddi vil tonesette tradisjonsrike julesalmer fra nord. Koret vil fremføre kjente og kjære julesanger fra den klassiske musikkens verden. Det synger også verker av Mozart, Britten og Bach.

  • Dirigent: Sindre Beitohaugen
  • Pianist: Marius Astrup Thoresen
  • Gjesteartist: Moddi

Om Bislett guttekor

Bislett guttekor er et av landets lendende uavhengige guttekor. Koret har i år samarbeidet med Det Norske Solistkor, Kringkastingsorkesteret, Norges Musikkhøgskole og Sølvguttene. De har framført Mahlers 3. symfoni i Oslo konserthus, Haydns Årstidene i Universitetets Aula, samt Mozarts requiem i Bergen. Koret bidrar på plateinnspilling til profesjonelle musikere som Moddi og i julefilminnspilling av Nordisk film. Bislett guttekor åpnet Bislett games 2019.

Bislett guttekor ble stiftet november 2015 som et tilbud til barn i barneskolealder på Bislett og St. Hanshaugen, og teller over 70 gutter i alderen 7 – 12 år. Bislett guttekors formål er å bidra til at unge gutter opplever utvikling og mestring gjennom musikalsk aktivitet på høyt nivå.

Om MBUK 

Koret ble dannet i 2002 av daværende kantor i Majorstua kirke, Tore Erik Mohn. Siden 2007 har korets nåværende dirigent Sindre Beitohaugen vært musikalsk ansvarlig. Koret har fra starten av hatt som mål å skape korsang på et høyt nivå for barn og ungdom. MBUK tilbyr både et krevende og et givende musikalsk fellesskap for sine medlemmer.

Om Moddi

Konsertplakat for årets julekonsert av Bislett guttekor

Pål Moddi Knutsen, kjent under artistnavnet Moddi, er musiker, aktivist og forfatter fra Senja. Han har gitt ut fire album, og er kjent for å bringe sitt sterke samfunnsengasjement inn i musikken. I Norge er den lysluggede visesangeren mest kjent for vakre og melankolske sanger som «Togsang» og «Nordnorsk julesalme», men Moddi har også en betydelig internasjonal karriere å vise til, ikke minst med singelen «House by the Sea» som for alvor bragte Moddi ut til lyttere verden over. Han er heller ikke redd for kontroverser. I 2016 ga Moddi ut albumet «Unsongs», en samling forbudte og sensurerte sanger fra verden over. Initiativet møtte motstand fra blant annet russiske myndigheter, som forsøkte å stikke kjepper i hjulene for hele prosjektet. De mange utfordringene fikk Moddi til å ta pennen fatt, og høsten 2017 debuterte senjaværingen med den tankevekkende boken «Forbudte sanger», som umiddelbart ble videresolgt til Tyskland. Med utrettelig driv og smittende engasjement er Moddi en artist som alltid leverer minneverdige opplevelser, og som alltid har en god historie på lur, alene med gitaren eller i storslagent samspill med Trondheimsolistene. Den 8. februar 2019 slapp han sin nyeste single «Little by Little», på Propeller Recordings.

Sted