Mozarts requiem – Grønland kirke 22. oktober (ØVELSE 21.)

Velkommen til høstens store begivenhet: Oslo guttekorfestival og Mozart Requiem. Her oppdateres info om øvelse 21. og konsert 22. oktober i Grønland kirke.

Opplev Mozarts mektige og vakre Requiem i Grønland kirke framført av Bislett guttekor, Sølvguttene, tilreisende gutter fra hele landet og herrestemmer fra Christiania mannskor, ensemble Rex og profesjonelle solister. 

Tidsplan (endringer kan forekomme):

Fredag 21. oktober.

Øvelse 18.30 – 20.30. 

Lørdag 22 oktober:

0930 Koret

1100 Lunsj

1200 Øving kor, orkester og solister

1330 Pause

1400-1530 Generalprøve

1840 Oppvarming

1900 Konsert

Billettlink kommer:

FACEBOOKARRANGEMENT-LINK KOMMER:

Requiem i d-moll (KV 626) fra 1791 er Wolfgang Amadeus Mozarts siste komposisjon, og er ett av de mest myteomspundne verk i musikkhistorien.

Bestilt av anonym oppdragsgiver, framført av de nærmeste rundt sykesengen, uavsluttet ved Mozarts død etter skisseringen av Lacrymosa, og med uklarhet rundt fullførelsen av verket. Mozart selv døde midt i skaperprosessen av sitt Requiem, men han rakk å overlevere et udødelig mesterverk som rører og berører oss den dag i dag. Flere har i etterkant forsøkt å komplettere verket, men det er Mozarts elev, Franz Xaver Süssmayr som står for versjonen de fleste kjenner som Mozarts Requiem.

Sted:

Grønland kirke er en av Oslos største konsertkirker og har god akustikk og klang

Grønland kirke er en langkirke fra 1869 og går ofte under navnet «Østkantens katedral». Kirken er kjent for sin gode akustikk med en lang, men samtidig presis etterklang. Den benyttes mye til konserter og har plass til 800 besøkende.