OSLO GUTTEKORFESTIVAL ØVINGSBLOGG

Velkommen til Oslo guttekorfestivals øvingsblogg! Her blir du tatt med inn i hver krik og krok av sangene vi skal synge på en ultrapedagogisk måte. Poenget er ikke å lære alle sangene før festivalen, men å bli kjent med stoffet og lære oss noe av det, da blir det aller morsomst! Prøv å øv minst 10 minutter «daglig» frem mot festivalen. Øv litt kronologisk først, men så bør dere hoppe litt rundt. Kanskje én sang pr dag er en idé? OBS: Se etter om noe bare er for de eldste eller yngste før du åpner en fil! Har du spøsmål? er du frustrert? er motivasjonen på bånn? Ikke fortvil, jeg er der for dere, ta kontakt for tips, når som helst! (pianomarius@gmail.com, tlf 41241981)

OG HUSK BARN!: DERE SKAL SYNGE DETTE SAMMEN MED OVER 100 ANDRE, ALLE MÅ IKKE KUNNE ALT, NOE ER HELT SIKKERT FOR VANSKELIG FOR AKKURAT DEG, NO STRESS, NO FEAR, PURE JOY – Ok da, det blir også litt beinhard jobbing og pugging på festivalen – MEN IKKE FORTVIL HVIS NOE ER LITT HÅPLØST, ALLE FINNER NOE DE KLARER! : )

GJØR GJERNE OPPVARMINGEN «HVER DAG» FØR DU ØVER PÅ KLIPPENE

Første låt ut er Gurnerius av Karpe, veldig kul låt, hør den på Spotify! Øv 3 ganger på hver av disse bitene noen dager før dere setter dem sammen. MEN, ikke glem alle de andre låtene, kom dere videre i bloggen også! Vi pugger videre på festivalen

OBS: Ikke no mumling, bruk sterk stemme og legg stemmen litt opp (ikke rap for «mørkt»)

De yngste kan slippe unna med refrenget og droppe rappen (men tror de fleste kan klare denne, egentlig.)

Her er hele i sammenheng, for de som begynner å få litt grep på den:

Marius Samuelsen har en fantastisk stemme, han vant Idol i 2016 bare 18 år gammel! Vi skal synge sammen med han på One of these days.

Jeg har dessverre lagt min egen stemme oppå, men det er fordi at barna skal vite hva de skal synge og i hvilken oktav.

Her er nok en Karpe-låt. Bydur i dur. Den ble fremført i en egen versjon i Domkirken etter 22. juli, det er denne versjonen vi gjør. Vi starter med refrenget. Så kommer «Domkirkeverset», det er vanskeligst. Etter det følger hele låta. Jeg tenker at dere i 2. klasse bare trenger å øve på refrenget på denne.

Moddi er en utrolig bra artist, som slo gjennom med en klassiker av en låt: «House by the sea». Han reiser verden rundt, men har satt av tid til oss! Her er et sammendrag av det vi skal gjøre på låta «Noens ark», hør hele på Spotify.

Her er den vanskeligste biten på Kriegspiel (hør hele låta på Spotify):

Her er noen guttekorhits:

Pie Jesu av Andrew Lloyd Weber er jo guttekorhiten over alle guttekorhitene. På grensen til aaaalt for vanskelig for 2. trinn, men vi prøver å få med dere også på denne (tips: Gjør oppvarmingen mye, den er egentlig en forberedelse til denne låta) : )

Mozarts Requiem er ofte det første store klassiske verket et guttekor gjør. Hvorfor? Fordi det er noe av den beste musikken som er skapt OG fordi det viser seg at barna ganske raskt begynner å elske den.

Lacrymosa er den sørgeligste satsen.

Jeg regner dette som for vanskelig for 2. trinn. Hopp over!

Dies irae er den satsen fra Mozarts Requiem barna helst vil synge når de har kommet seg over den første barrieren med det uvante klassiske utrykket. Den er utrolig heftig!

Jeg regner dette som for vanskelig for 2. trinn. Hopp over!

Karma Police

Her er stemmen som gruppene Alfa og Bravo (2. trinn pluss den store midterste gruppa) skal synge på Karma Police.

Og her er stemmen gruppe Charlie skal synge (de eldste)