Bislett guttekor til NM

Hovedkoret i Bislett guttekor er tatt ut til å delta på NM i kor 11. – 12. oktober 2019 i Trondheim.

Bislett guttekor er tatt ut til NM! Men Trondheimsturen innebærer langt mer enn det. Konkurransen som tilrettelegges spesielt for barnekor blir også en musikkfest og øvingsarena for guttene. En sangkonkurranse er ikke som idrett, der du trenger en taper for å kåre en vinner. Våre NM-deltakere vil ta del i det kulturelle og kunstneriske liv blant Norges fremste vokalprestasjoner. Med på kjøpet får de også en fabelaktig kortur.

Vi skal være et kor for alle, også for de som virkelig kan jobbe intenst. Derfor vil akkurat dette prosjektet innebære bittelitt høyere skuldre, ikke for å vinne, men fordi det er et helt naturlig å skjerpe disiplinen og terpe på detaljene frem mot et slikt mål. Regn også med noe ekstraøving.

Opplegg

  • Torsdag etter skoletid: transport til Trondheim med Vy
  • Fredag formiddag: øving
  • Fredag kl. 15: konkurransedag. Ståprøve i Olavshallens Lille sal
  • Antatt starttid for klassen for Barnekor er kl. 17.15 fredag.
  • Fredag kveld: sosial aktivitet og pizza
  • Lørdag: Finaler og besøk i Pirbadet. Avslutningsseremoni på kvelden
  • Alle kor får muligheten til å synge på scenen i foajeen i Olavshallen lørdag.
  • Vi spiser på Egon lørdag kveld.
  • Søndag: Mulig besøk til Nidarosdomen. Retur til Oslo Gardermoen med fly.
  • Og det kommer mer program……
Olavshallens Lille sal blir konkurransearena

Vi overnatter to netter i et menighetshus og en natt på Trondheim Vandrerhjem. Mer info kommer.

Sosialt

Bislett guttekor besøker Pirbadet på Trondheimstur
Vi satser på et besøk til Rockheim før avslutningsfesten lørdag

Transport:

På grunn av dette er nasjonalt mesterskap skal barna ha grunnlag til å få innvilget permisjon fra skolen. Hver enkelt forelder må søke skolen om permisjon.

Påmelding og priser

Endelig pris for turen vil komme i løpet av August. Vi antar ca. 2000 kr. Det er minst en voksen per åttende barn som reiser og vi ønsker voksne velkommen til å delta. Faktura for turen sendes ut til påmeldte i midten av september og betaling regnes som endelig bekreftelse til påmelding.

Barn kan få med opp til 200 kr i lommepenger til tur.

Bislett guttekor skal bade på Pirbadet
Vi besøker Pirbadet i Trondheim

Om barn og nasjonale konkurranser

Bislett guttekor deltar i klassen for Barnekor. Dette er ikke en tradisjonell konkurranse. Det blir kåret en vinner i arrangementet, men for alle deltakende kor skal opplevelsen være like positiv. Se på det som en festival, ikke en tevling.

Men idretten har jo bestemmelser som fraråder barn under 12 å delta i nasjonale mesterskap? Derfor har vi innhentet ekspertuttalelse fra Norges Musikkråd som betrygger oss:

Vi bryter ingen lover eller forskrifter ved å ta med barn under 12 år på NM i kor, og NMR har heller ingen slik frarådning. NIFs 12-årsgrense har nok blitt etablert fordi et idrettslig innhold svært ofte kumulerer i en tevling og at en forsøker å unngå for mye konkurranse i barneidretten.

I sjakk tevler barn i svært ung alder (4-5 år, de yngste) med de nøyaktig samme konkurransereglene som voksne. Derfor er ikke Norges sjakkforbund medlem av NIF, ettersom de ikke kan ta høyde for denne delen av regelverket til NIF. 

Uavhengig av alder er det slått fast i Barnekonvensjonen (art 31) at barnet har rett til hvile og fritid og til å delta i lek og fritidsaktiviteter som passer for barnets alder og til fritt å delta i kulturliv og kunstnerisk virksomhet. Videre skal partene «respektere og fremme barnets rett til fullt ut å delta i det kulturelle og kunstneriske liv og skal oppmuntre tilgangen til egnede og like muligheter for kulturelle, kunstneriske, rekreasjons- og fritidsaktiviteter.»

Bjarne Dæhli 
Generalsekretær Norsk musikkråd

Vi gleder oss til tur!

Bislett guttekor besøker Nidarosdomen søndag 13. oktober